• +31 6 24718846
  • patrick@300olivos.nl
  • Riogordo
Previous slide
Next slide

OVER ONS

Wij zijn Patrick en Michelle. Naast vijf kinderen zijn we sinds 2020 ook de trotse ‘ouders’ van een prachtige olijfgaard van ca. 1 ha, vol met oude olijf- en amandelbomen. Er staat een huisje met 2 slaapkamers en het heeft een geweldig uitzicht over de vallei. Het ligt vlakbij het authentieke, witte dorpje Riogordo in de provincie Malaga. We hebben het hier enorm naar ons zin! Het huis is verbouwd, we hebben een nieuwe schuur geplaatst voor opslag van materialen en gereedschap en sinds kort verkopen we onze eigen olijfolie. De vorige eigenaren vertelden ons dat er zo’n 300 olijfbomen op het land staan, vandaar de naam: 300 Olivos.   

 

Goede doelen

Naast ons werk op 300 Olivos werken we allebei met heel veel plezier als interim fondsenwerver bij goede doelen. De afgelopen jaren hebben we o.a. gewerkt voor Stichting AAP, Cordaid, Amref Flying Doctors, Oxfam Novib, Stichting Vluchteling en Leprastichting. Op dit moment werkt Michelle voor de Dierenbescherming en Patrick voor het Nationaal MS Fonds.

 

Toenemende droogte

Voor ons werk en privé hebben we veel gereisd in, onder andere, Afrika en Azie. Daar hebben we vaak de gevolgen van droogte gezien. Ook in Andalusië en op 300 Olivos ervaren we nu steeds meer de gevolgen van de toenemende droogte. De regenperiode in het najaar en voorjaar wordt steeds korter en er valt minder regen. Meren die de regio van water voorzien vallen vaker droog waardoor het tekort aan drinkwater steeds ernstiger wordt. Ook is er weinig diversiteit aan bloemen, planten en bomen waardoor de grond snel uitdroogt. En als het dan een keer regent is het vaak zo heftig dat de droge grond het water niet opneemt en wegspoelt, met erosie als gevolg. Dit alles heeft grote invloed op onze olijfbomen. 

 

Back to nature

Ons plan is om de komende jaren alles op alles te zetten om onze prachtige olijfgaard te herstellen en weerbaar te maken tegen de droogte. We gaan 300 Olivos meer en meer vergroenen en in harmonie met de natuur brengen. Back to nature dus. Op de pagina Back to nature lees je wat onze plannen zijn en hoe we dat allemaal willen realiseren. En denk je, ik wil best een steentje bijdragen en meehelpen? Daar zijn we erg blij mee! Zo kun je een van onze prachtige olijfbomen adopteren of een nieuwe olijfboom planten. En er zijn nog meer manieren waarop je kunt bijdragen aan het vergroenen van 300 Olivos. Hoe? Lees gauw verder op de Doe mee pagina. 

 

Hasta luego,

Patrick en Michelle

Contact

Patrick
 
Michelle

michelle@300olivos.nl

+31644134207

 

Adres

Lugar Partido

Magiaza 246-POL-13

29180 Riogordo

 
Algemeen

IBAN: NL12ASNB8822034546

KVK: 90247868