• +31 6 24718846
  • patrick@300olivos.nl
  • Riogordo

Algemene voorwaarden

 

Adopteren van een boom

Je kunt kiezen uit de opties ‘Red’, ‘Verzorg’ of ‘Plant’. Op de desbetreffende webpagina’s zie je uit welke bomen je kan kiezen. Door op de afbeelding of de groene button te klikken, lees je meer over de desbetreffende boom. Daarna vul je het adoptieformulier in met jouw gegevens en vervolgens klik je op de groene button ‘Verstuur’. Jouw adoptie wordt dan zo snel mogelijk door ons verwerkt. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail. Ook ontvang je per e-mail het adoptiecertificaat met de ingangsdatum van de adoptie, jouw naam en de naam van de boom. Je adopteert de boom voor de periode van 12 maanden ingaande op de datum die op het adoptiecertificaat staat. Je kan zoveel mogelijk bomen adopteren als je wilt. 

 

Meerdere adoptanten mogelijk  

In principe ben jij de enige adoptant van een boom. Het is mogelijk dat er tussen het moment dat jij een boom adopteert en onze bevestiging de boom van jouw keuze nog op de website 300olivos.nl staat als te adopteren. In dat geval is het mogelijk dat meerdere mensen dezelfde boom willen adopteren. Dankzij alle adoptanten samen kan 300 Olivos de olijfgaard vergroenen. Dat is het doel van 300 Olivos. Met jouw adoptie wordt je onderdeel van (meerdere adoptanten) bij 300 Olivos en ontvang je updates van de door jou geadopteerde boom. Indien je exclusiviteit wenst, en dit niet meer mogelijk is, kun je ervoor kiezen een andere boom te adopteren. Het is ook mogelijk dat je besluit van de adoptie af te zien. In dat geval zal restitutie van het adoptiebedrag plaatsvinden. 

 

Duur van de adoptie

De boom/bomen die door jou worden geadopteerd, worden voor een periode van 12 maanden geadopteerd. Vlak voor het aflopen van deze periode, neemt 300 Olivos contact met je op om af te stemmen of je de adoptie van de boom wil verlengen. Als je de adoptie van jouw boom niet (op tijd) verlengt, wordt de adoptieboom via de website en/of social media opnieuw ter adoptie aangeboden aan andere geïnteresseerden. 

 

Naam van een boom

Bij de opties ‘Red’ en ‘Verzorg’ hebben de bestaande bomen al een naam van ons gekregen. Dit is ook de naam die je adopteert. Wijzigen van de naam is niet mogelijk. Als je voor de optie ‘Plant’ en dus een nieuwe boom kiest, kopen wij een nieuwe boom. In overleg met ons kun je zelf voor een Spaanse naam kiezen. 300 Olivos kan zonder opgaaf van redenen een door jou gekozen naam weigeren. Als je daarna besluit van de adoptie af te zien, zal restitutie van het adoptiebedrag plaatsvinden. 

 

Gaat mijn bijdrage alleen naar mijn boom?

In principe wordt jouw bijdrage gebruikt voor de boom die jij adopteert. Het is echter een symbolische adoptie waarmee je 300 Olivos financieel steunt. 300 Olivos kan jouw bijdrage ook gebruiken voor het onderhoud van andere (olijf)bomen, het planten van meer (olijf)bomen, grassen en struiken en de aanschaf van materialen die hiervoor worden gebruikt.  

 

Andere aankopen

Via ‘Doe mee’ is het mogelijk om andere producten te kopen en/of te adopteren. In principe wordt jouw bijdrage gebruikt voor het product dat je koopt. Het is echter een symbolische adoptie waarmee je 300 Olivos financieel steunt; het zijn symbolische producten. 300 Olivos kan jouw bijdrage ook gebruiken voor het onderhoud van andere (olijf)bomen, het planten van meer (olijf)bomen, grassen en struiken en de aanschaf van materialen die hiervoor worden gebruikt.  

Hoe wordt het geld dat ik geef besteed?

 

Hoe wordt mijn bijdrage besteed?

100% van je bijdrage besteden we aan het vergroenen van 300 Olivos. Jouw bijdrage wordt dus niet gebruikt voor andere (privé)uitgaven. Het hele bedrag komt ten goede aan de natuur en de olijfgaard!

 

Eigendom

De boom/bomen die door een adoptant worden geadopteerd, zijn en blijven eigendom van 300 Olivos en worden nooit eigendom van de adoptant. 

 

Bezoek

In principe is het niet mogelijk om de boom die je hebt geadopteerd te komen bezoeken. En zeker niet onaangekondigd. Mocht je dit toch heel graag willen, neem dan contact met ons op. 

 

Kosten adoptieboom

De kosten van een adoptieboom verschillen per optie (Red, Verzorg, Plant). Een boom die we moeten redden kost meer geld door de inhuur van derden en aanschaf van duurdere materialen dan een boom die al gezond is en alleen verzorgd moet worden. Het planten van een nieuwe boom is het goedkoopst omdat de kosten van de aanschaf en onderhoud ook het goedkoopst zijn. 

 

Betaling

Na het invullen van het aanvraagformulier, ontvang je van ons een betaalverzoek voor het betalen van jouw bijdrage voor de komende 12 maanden (adoptiebomen) of eenmalig (overige producten). 

 

Cadeau

Het is mogelijk om een adoptieboom cadeau te geven. Geef dit dan aan in het veld ‘Bericht’ op het adoptieformulier. Laat ons ook weten of wij het adoptiecertificaat en de updates naar jou of naar de ontvanger van het cadeau moeten sturen.   

 

Olijfolie

We hebben eigen olijfolie onder de naam 300 Olivos in flessen van 100 ml of 500 ml. Deze verkopen we via de website of krijg je cadeau als je een olijfboom adopteert. Je ontvangt een fles met 500 ml olijfolie (verzorg en red een boom) of 100 ml (plant een boom). We streven er zoveel mogelijk naar dat de olijfolie van onze eigen bomen komt. Echter, door droogte of andere omstandigheden kan de olijfoogst tegenvallen. Als de olijfolie van 300 Olivos op is ontvang je olijfolie van een andere olijfgaard in Riogordo. Je mag ook wachten tot de volgende oogst. Stuur ons dan even een mailtje.

 

Disclaimer

We streven ernaar om de op deze website geplaatste informatie zo betrouwbaar, compleet en actueel mogelijk te houden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie op www.300olivos.nl altijd correct of volledig is. 300 Olivos accepteert dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Aan de informatie die op de website staat, kunnen geen rechten worden ontleend.