• +31 6 24718846
  • patrick@300olivos.nl
  • Riogordo

Zwakke bomen hebben hulp nodig

Helaas zijn 15 bomen ernstig ziek. We hebben te maken met de schadelijke wilgenhoutrups die graag in onze olijfbomen nestelt. Ze boren diepe gangen in het hout, waardoor takken en bomen doodgaan als we het niet snel behandelen. Deze rups is een grote bedreiging voor onze olijfgaard, want als de rups uitkomt tot een vlinder vliegt deze naar de volgende boom om daar weer eitjes te leggen. En dan is weer een boom besmet. Er is geen middel tegen. Het enige wat we kunnen doen is alle takken afzagen waar de rups in voorkomt. We hebben bij een aantal prachtige oude olijfbomen zelfs tot de stam moeten afzagen. De besmette takken zijn onbruikbaar en moeten we afvoeren en verbranden. 

 

Een aantal andere bomen heeft veel last van erosie. De grond rondom de boom is weggeslagen. Sommige bomen hebben al een muurtje, maar door de hevige erosie is een aantal muurtjes ingestort. Deze bomen hebben dringend versteviging nodig.

 

We willen zo graag dat de komende generaties ook nog van de olijfbomen kunnen genieten. Deze bomen moeten gered worden. 

Help mee en red een boom voor 95 euro

Dit maak jij mogelijk

Kies een boom

Dit is Aletta. Eind september 2023 zagen we dat ook zij besmet is met de Wilgenhoutrups. Samuel heeft haar meteen meerdere keren gesnoeid, de wonden verzorgd en de besmette takken afgevoerd en verbrand. Maar de Wilgenhoutrups is helaas nog niet weg.  Daarom is het extra belangrijk dat we extra goed voor haar zorgen. Adopteer jij Aletta?

Je ontvangt

Dit is Salva, een stoere Spaanse man. Echte mannen huilen niet, maar wij wel. Salva had twee stammen, maar in een stam zat de wilgenhoutrups. Om hem te redden hebben we die stam compleet moeten afzagen. We moeten Salva heel goed in de gaten houden en extra verzorgen. Help jij Salva er weer bovenop te  komen?

Je ontvangt

Guanjo is een mooie, oude boom. Op dit moment heeft hij het moeilijk. Hij is getroffen door de wilgenhoutrups en die heeft flink in zijn takken zitten vreten. Guanjo is al een paar keer teruggesnoeid, maar de rups geeft niet op. We moeten hem goed in de gaten houden. Help jij Guanjo weer een gezonde olijfboom te worden?   

Je ontvangt

Liever een boom verzorgen of planten?