• +31 6 24718846
  • patrick@300olivos.nl
  • Riogordo

Het onderhouden van 300 Olivos kost enorm veel geld en tijd. Gelukkig staan we er niet alleen voor. We krijgen vaak hulp van onze buren Peter en Marina van B&B Finca GordoGrote aanrader trouwens om daar te verblijven! Peter en Marina zijn ontzettend hartelijke mensen en hebben een heerlijke B&B met een zalig zwembad en schitterend uitzicht. Voor Peter en Marina is niets te gek; bedden in elkaar schroeven, dakgoten maken, het opvangen van postpakketten voor werkelijk alles staan ze klaar om te helpen. 


Ook zijn we heel blij met Samuel. Een bevlogen Spaanse jongen uit Comares. Samuel is letterlijk opgegroeid tussen de olijfbomen van zijn ouders. Hij heeft het dus niet van een vreemde, want zijn vader is ook nog steeds tuinman. Samen met zijn vader runt hij de olijfgaard van zijn opa. Samuel zorgt ervoor dat de bomen goede voeding krijgen en goede natuurlijke bescherming krijgen. Op dit moment heeft hij het druk met de zieke bomen. Daarnaast oogst Samuel jaarlijks de amandelen en olijven, brengt de olijven naar de olijvenpers in het dorp en snoeit hij de olijfbomen na de oogst. Ook helpt hij ons bij het planten van nieuwe bomen en het  water geven van de olijfbomen en andere bomen zoals citroen, vijg, druif en pistache.

 

En ook onze grote dank aan handyman Richard, een goede vriend van Patrick. Deze man kan werkelijk alles en bedenkt de slimste oplossingen. We hopen dat hij nog veel vaker langskomt!