• +31 6 24718846
  • patrick@300olivos.nl
  • Riogordo
Verzorg een boom
Gezonde bomen zijn goed voor de natuur

Help mee olijfbomen verzorgen

De olijfbomen op 300 Olivos zijn al jarenlang niet goed gesnoeid. Hierdoor konden de olijven niet goed groeien en bleef de olijfoogst achter. Ook gebruikten de vorige eigenaren chemische bestrijdingsmiddelen, waardoor  er nauwelijks begroeiing tussen en onder de bomen is. Sinds wij natuurlijke middelen gebruiken, zie je op steeds meer plekken begroeiing onder de bomen terugkomen. Dat is goed voor de olijfboom, want begroeiing houdt meer water vast, is beter voor de biodiversiteit en leidt tot minder erosie.

 

Er moet nog zoveel gebeuren. Onze handen jeuken, maar we kunnen het niet alleen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken! 

Help mee en verzorg een olijfboom voor 75 euro

Dit maak jij mogelijk

Kies een boom

Paula

Paula doet het eigenlijk heel goed en dat willen we graag zo houden. Ze moet wel dringend worden gesnoeid, want aan de onderkant van de stam maakt ze scheuten aan die moeten worden weggehaald. Met goede voeding erbij kan ze  zich verder ontwikkelen. Zorg jij komend jaar voor Paula?

Je ontvangt

Kesara is vernoemd naar Kee, de jongste dochter van Patrick. Kesara betekent ‘met veel haar’ en dat klopt want ze moet flink gesnoeid worden. Ook staat ze gevaarlijk dicht bij bomen met de wilgenhoutrups, dus ze moet regelmatig gecontroleerd worden. Help jij Kesara gezond te houden? 

Je ontvangt

Dit is Pacito. Deze prachtige, oude boom staat vlakbij ons huis. Pacito moet meer water en voeding hebben. Na de snoei gaan we met jouw hulp natuurlijke mest kopen en uitstrooien rond de stam. Hopelijk knapt Pacito daar snel van op. Help je hem een handje? 

Je ontvangt

Liever een boom redden of planten?